Единадесетокласничка от ПГХТТ Пловдив е дала положителен тест за коранавирус. Целият 11 В клас в школото е поставен под карантина и ще премине на дистанционно обучение. Това съобщават от областния кризисен щаб. Както TrafficNews.bg вече съобщи, вчера е карантиниран и клас в ОУ "Душо Хаджидеков", а причината е положителен тест на ученичка и двама учители в школото. 

Единият от тях, който е бил изследван вчера, е преподавател по история. Положителна проба за Ковид има и в 9 В клас в Професионална гимназия „В. Заимов“ в Сопот. Вече са дадени указания от РЗИ, информират от Областния кризисен щаб.

За последното денонощие няма починали пациенти с COVID-19. Приетите в болница за изминалите 24 часа са шестима – двама са от Пловдив, останалите пациенти са от общините Раковски, Родопи, Брезово и Марица. Всички са в задоволително състояние.  

От новите случаи най-много са в Пловдив -27, община Карлово -5, Асеновград-3, Сопот -2 и по един случаи в Раковски, Марица, Брезово, Родопи, Перущица. Под карантина в областа са 576 лица. На домашно лечение са 465 души.

Оздравелите пациенти за денонощието са 25.

Covid-19 плъзна в още едно пловдивско училище, цял клас - под карантинаУченичка и двама учители са дали положителни проби