Трасплантацията на стволови клетки, на която бе подложена 2-годишната Зария, е успешна. Приети са 100%  от донорските клетки. Това съобщиха близките му в социалните мрежи. Изпитанията пред семейството му обаче продължават. 
 
"За съжаление Зария има усложнения след трансплантацията и не се чувства никак добре, като все още се намира в болницата, подложена на много процедури. Засега има насрочени контролни изследвания на 50-тия и 100-тния ден от трансплантацията, които се надяваме да потвърдят приетите клетки от организма", съобщават близките. 

Припомняме, че Зария страда от остра лимфобластна левкимия. Само за няколко седмици бяха събрани 100 000 евро, необходими за лечението ѝ. Със заболяването бива диагностицирана едва на 10-месечна възраст. Започва незабавно лечение в УМБАЛ „Свети Георги” Пловдив, след като се установява, че клетките в костния ѝ мозък са 93% и има наличие на тежки аплазии. На 2 април тази година след влошаване на общото състояния, Зария е приета отново в Детската онкохематология на УМБАЛ „Свети Георги”.  Тогава тя е на възраст 2 години и 3 месеца. След направата на всички костно-мозъчни изследвания се установява, че момиченцето има двоен рецидив (остра лимфобластна левкимия – косномозъчен + ЦНС рецидв) и раковите клетки в мозъка са 81%.

Последва отново лечение по спешност. Започва химиотерапия, но се оказва, че Зария не може да я понесе заради много тежка аплазия и сепсис, които застрашават живота й. И лечението продължава с имунотерапия. Последва и трансплантация на стволови клетки. 

Близките на момичето изказаха благорадност към всички, подпомогнали лечението ѝ. 

"Отново ще Ви помолим за Вашата подкрепа и молитва, нека заедно продължим с нея и довечера в 21:00ч помолим Бог за неговата благословия и помощ. Благодарим на всички за подкрепата", апелираха те.