Валежи от сняг и максимални температури до 0 градуса - това ще е метеорологичната обстановка в по-голямата част от страната. На територията на всички области в страната е в сила жълт код за опасни явления. Навсякъде ще има условия за заледявания. Денят ще е с отрицателни дневни температури и обилни снеговалежи. Такива не се очакват единствено в Североизточна България. В южните райони на страната ще има и условия за виелици и навявания, предупреждават още от НИМХ при БАН. Южно от Бургас вълнението на морето ще се увеличи до 4 бала. 

През целия ден времето ще се задържи облачно. Значителни снеговалежи ще има в Родопската област и крайните югоизточни райони. Почти без валежи ще бъде в Дунавската равнина и североизточните райони от страната. Ще духа до умерен, в Източните Родопи и Югоизточна България временно силен северсевероизточен вятър. Максималните температури ще бъдат предимно между минус 4° и 1°. През нощта срещу понеделник от северозапад ще започне разкъсване и намаление на облачността. Атмосферното налягане ще се задържи почти без промяна, като ще бъде по-високо от средното за месеца.

Над планините ще бъде облачно с валежи от сняг. Ще духа умерен и силен североизточен вятър и с него температурите ще се понижават. Ще бъде много студено и в комбинация с вятъра ще има опасност от измръзвания. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около минус 10°, на 2000 метра - минус 17°.