Продължава интересът към ваксинацията срещу COVID-19 в Пловдив. Той обаче далеч съответства на намеренията на здравните власти, които всеки ден апелират хората да защитят себе си с ваксина. 

Пред основните центрове за имунизация от рано сутринта се подредиха желаещи, а на опашки  пред Регионалната здравна инспекция и УМБАЛ „Пълмед“ чакаха около десетина души, предаде репортер на TrafficNews. 

Припомняме, че от близо две седмици картината пред пунктовете за ваксинация е подобна. Броя на желаещи игла скочи рязко след въвеждането на изискване на „зелен“ сертификат. Още тогава обаче от РЗИ-Пловдив заявиха, че броя на имунизирани на ден далеч бе може да доближи интереса в по-ранните месеци на година и пролетта.

Кум момента 22 са имунизационните кабинета в Пловдив и областта, ангажирани за да покрият повечето желаещи ваксина. Пунктове са разкрити в почти всички райони на града, с изключение на Източен. Ваксини се поставят също в Асеновград, Карлово, Първомай, Раковски, Стамболийски, Хисар, Баня и Сопот.  

Ето къде можете да се ваксинирате срещу COVID-19 в Пловдив22 кабинета работят в момента в областта

Междувременно случаите на COVID-19 за последното денонощие продължават да са много. Здравната система в страната е претоварена, а в Пловдив все още положението е една идея по-добре от това в цялата страна. Новозаразени в Пловдив са 477, а тези за цялата страна наброяват 4662. 86 на сто от новите случаи обаче са неваксинирани.

 

Завишаването на желанието за ваксина наложи нова поръчка на дози от препаратите, одобрени в страната. Вчера Министерският съвет прие проект в размер на 46 474 600 лв., а средствата са предназначени за закупуването на допълнителни 1 533 037 дози ваксини срещу COVID-19.

Купуваме още 1,5 млн. ваксини за 46 млн. лева, дават 15 млн. на училищата за COVID разходиС правите в образователната сфера ще могат да се купят дезинфектанти, маски, тестове, термометри