Ученическата креативност бележи нови висини, след като още два класа поканиха по атрактивен начин класните си ръководители да ги придружат на бала. Абитуриентите от града под тепетата, изглежда, са изпълнени с повече сантименталност, когато усещат, че безгрижните часове на училищен живот изтичат. А поредният пример за шумна покана този път идва от Езикова гимназия “Пловдив” и ПГТ “Проф. Д-р Асен Златаров”. Този път обаче учителите им били сюрпризирани навръх празника на жената.

Учениците от 12 “Е” на гимназията по туризъм решили да отдадат своята признателност към техния класен ръководител инженер Цончева. Зрелостниците споделят пред TrafficNews, че тя е била до тях в продължение на три години, но точно в последната се пенсионирала.  

“На 8-ми март решихме да поканим нашата класна за бал, която даде сърцето си за нас. Искаме много да и благодарим, че беше до нас в радост и в беда и затова, защото ни показа, че да си учител не е само професия! Много се надяваме да сме дали на инж. К. Цончева поне малко от това, което тя направи. Тя ни научи да сме по-добри хора”, разказва Весела Илиева, нейна възпитаничка.  

 

 

Учениците на 12 “З” клас на Езикова гимназия "Пловдив" споделиха пред TrafficNews, че искали да поднесат предложението си към г-жа Узунова именно в Деня на жената:  

Намерихме своя оригинален начин да покажем уважението си към г-жа Узунова навръх 8-ми март — празника на жената. Искахме да изразим обичта си, като я поканим по грандиозен начин на предстоящия ни бал, оглавявайки списъка с поканени”, споделя Михаела Пранджева, нейна възпитаничка.  

През 2021 година течението на нестандартния призив, поднесен с уважение и внимание към учителите, придоби голяма популярност и TrafficNews ви разказа вече няколко такива истории. Много шум, цветен дим, балони и броене до 12 — това е тенденцията сред зрелостниците, които прекараха последната година от образованието си повече у дома, отколкото сред учители и съученици. 


Учениците от 12"З" na ЕГ"Пловдив" канят класната си на бал

 
Учениците от 12"Е" на ПГТ канят класната си на бал