31-годишна жена е на апаратно дишане в КАИЛ на УМБАЛ "Свети Георги", след вчерашната катастрофа на жп прелез в село Скутаре. Състоянието ѝ е тежко, информират от болницата. Жената има тежък мозъчен оток, за който е преценено, че не се налага хирургична намеса на този етап.

 

Другата пострадала - 67-годишна, жена е настанена в Клиниката по лицево-челюстна хирургия. Тя е в стабилно състояние, без фрактури, с наранявания по лицето. 

Припомняме, че инцидентът стана към 7 часа сутринта. Лек автомобил „Пежо 307“, управляван от 31-годишната жена, е преминал през линиите при спуснати бариери, при което е бил ударен от движещ се локомотив. При сблъсъка, който е бил от страната на шофьорското място,  колата е изхвърчала на около 20 метра разстояние.

Веднага на място са пристигнали лекарски и полицейски екипи. Двете пострадали жени са били откарани  в болницата с наранявания. 42-годишният машинистът е бил изпробван за алкохол и наркотици с техническо средство, като уредът е отчел отрицателна проба и по двата показателя. 

Локомотивът е пътувал в посока жп гара Пловдив.