Съпругата на покойния пилот Валентин Терзиев, загинал по време на военно обучение с МиГ-29, се обърна към обществото с остра критика. Попова защити честта на съпруга си, като се обърна директно към бригаден генерал Николай Русев, командирът на авиобаза "Граф Игнатиево".

Само не изтъквайте, че загубата на този прекрасен човек, а и на един скъп самолет е вследствие само на пилотска грешка, защото един полет не се извършва само от пилота. Няма да допусна да си "измият ръцете" с уменията на Терзиев“, написа Попова във Фейсбук.

Реакцията ѝ бе провокирана от коментарите, че асът от пловдивската база е бил с много малък летателен стаж. Това стана ясно, когато редседателят на УС на фондация „Български ВВС” Спас Спасов сподели, че майор Терзиев има малък нальот - 12 часа и 50 минути за 6 месеца. А ето как му отвърна съпругата на пилота:

Това  е цялата публикация на Димитрина Попова, публикувана без редакторска намеса:

Само не изтъквайте пред обществото (защото то не разбира, ако не му се обясни цялата ситуация), че загубата на този прекрасен човек, а и на един скъп самолет е вследствие само на пилотска грешка, защото един полет не се извършва само от пилота - повечето хора така си мислят. Той е свързан с още много летателни позиции по време на полета, като на каква височина е пусната мишената (в случая прекалено ниско), фактът от прекалената й необичайно бърза скорост, воденето на пилота към целта, което се извършва от друг пост, защото той нищо не вижда в такава обстановка (през нощта и при новолуние), не вижда уредите и разчита на подадената информация отвън. При всички тези факти, да го снишиш прекалено ниско, след като гони целта, с тази скорост, в тъмното без уреди, където небе и море са едно и да изтъкнеш, че това е вследствие на 12 часа нальот само на пилота е прекалено. Няма да допусна да си "измият ръцете" с уменията на Терзиев, защото този човек, дори и с 12 часа за 6 месеца си е свършил работата перфектно, но е воден през цялото време с редица грешки, което е вследствие на липсата на опит на всички тези постове. С две думи - натресъл си го буквално в морето и после разчиташ на неговите умения да коригира нещо невъзможно, и да казваш, че нещо внезапно се е случило след това. И да ген. Русев, аз Ви казах" Благодаря!" без укор, защото осъзнавам риска, но това не значи, че вече 5 дни в ума и сърцето ми не бушува буря ЗАЩО? допуснахте това да се случи. Не всичко понякога трябва да бъде на всяка цена, за да се покажеш пред някой. В случая визирам генерал да се покаже пред министър и министър да се покаже пред НАТО, а в същото време да нямаш нищо.

Пилот: Убийците са тези, които отпускат средства, не дават достатъчноСпоред Спас Спасов машината на Валентин Терзиев е била изрядна