Цялостно обновяване на санитарните помещения в ОДЗ „Веселушка” в село Марково започва община „Родопи”. Ремонтът ще струва малко над 70 хиляди лева, като е предвидено изцяло да бъде подменено оборудването в четирите броя санитарни възли. Всеки от тях е с площ близо 20 квадратни метра. Дейностите предвиждат демонтиране на старите стоманобетонови мивки , премахване на преградни стени и смяна на вертикалните ВиК клонове. След ремонта помещенията ще бъдат с нова дограма, интериорни врати, сменени фаянс и подова настилка.

Заради строителните дейности детското заведение в Марково е затворено от сряда. През летните месеци градината се посещава от значително по-малко на брой деца , обясни  още преди началото на ремонта кметът на община „Родопи” Павел Михайлов.  Макар решението на общинското ръководство  да създаде временни проблеми на родителите, смяната е наложителна, защото ремонт на санитарните помещения не е правен десетилетия.

С действията си ръководството на община „Родопи” започва поетапно решаване на проблеми, трупани с години, нееднократно коментира ремонтите в общината кметът Михайлов.

Строителството трябва да завърши до началото на новата учебна година и детската градина да посрещне своите възпитаници с изцяло нов облик, каза заместник-кметът Владимир Маринов.

Днес той беше специален гост в ДГ ”Ралица” в село Белащица. Владимир Маринов, заедно с колегата си Борислав Инчев се отзоваха на поканата да присъстват на  тържеството по повод освещаването на  стенопис на Света Богородица, който от няколко дни краси входа на детското заведение. Стенописът е дарение  от местната църква "Св.Св. Козма и Дамян". Автор е художникът Георги Чепилев. 

Официални лица на събитието бяха още депутатът Запрян Янков и кметът на село Белащица Костадин Николов.  След като гостите бяха посрещнати с  китка здравец, те присъстваха на църковната церемония , отслужена от отец Мирослав.

Директорът на детското заведение Лидия Горинова поздрави двамата заместник-кметове на „Родопи”,  близките на децата, които се отзоваха на поканата да видят и чуят изпълненията на малките артисти. За тях и за всички присъстващи възпитаниците на ДГ„Ралица” поднесоха празнична програма от песнички и стихчета.