Започна цялостно обновление на улица „България” в родопското село Брестник. Да инспектира началото на строителните дейности, на място беше заместник-кметът Владимир Маринов. Пред него изпълнителите на обекта обясниха, че най-напред ще бъдат премахнати остатъците от старата настилка, след което ще бъде положен изцяло нов асфалт.

Ремонтът предвижда и възстановяване на счупените или липсващи бордюри. Компрометираният участък е с дължина 160 метра, а за строителните дейности са осигурени близо 40 хиляди лева.

„Ремонтът на улица „България" е изключително належащ, защото улицата води до детската градина в Брестник. Всеки ден родителите на най-малките жители на селото минават през този участък по два пъти-сутрин и вечер, за да приберат децата си. Затова това е една от най-важните улици в селото и нейното асфалтиране трябваше да се случи още преди години”, коментира заместник-кметът Владимир Маринов.

От община „Родопи” съветват гражданите докато траят ремонтите да бъдат внимателни, когато се движат в този район, независимо дали са с автомобил или пеша. Строителите обещаха, че ще приключат дейностите в срок.