Реклами на траурни агенции заляха спирки, паркове, стълбове и други обществени места край Пловдив. За това сигнализира жител на град Стамболийски, останал възмутен от видяното. По думите му винилите могат да бъдат видяни в Самболийски, Ново село, Триводици, Йоаким Груево, Цалапица, Златитрап и още много други между Пловдив и Пазарджик.

"Обръщам се към собствениците на траурни агенции. Нямате ли поне малко срам така да травмирате хората.На всички спирки, паркове, стълбове, огради да четем за ковчези, кръстове и гробове", написа до медията ни местния жител. Снимки на плакатите се разпространиха и в социалните мрежи.

След броени часове последва и реакция от страна на Община Стамболийски. Кметът Георги Мараджиев заяви, че агенциите нямат необходимото разрешение за поставяне на рекламните материали. 

"Още днес зам.-кметът Теодора Вълканска ще им се обади, за да ги свалят. В понеделник ще получат и писмено уведомление за това и ще им бъдат наложени глоби. До сряда, ако не ги свалят сами, БКС ще ги свали и ще платят за свалянето на винилите. От Общината ще бъдат издадени разрешения за реклами на траурни дейности само до гробищния парк", оповестиха от пресцентъра на градската администрация.