Служители на КАТ-Пловдив помогнаха на семейство, претърпяло инцидент на на магистрала "Тракия". Колата, в която пътували две сестри и тяхната майка, аварирала в близост до града под тепетата.

"Връщахме се от море, когато на около 30 км от първия вход към Пловдив колата внезапно клекна и започна да се сурка със стържещ звук по платното, като замириса и на изгоряло. Сестра ми, която беше зад волана, веднага отби в аварийната лента. Първата ни мисъл беше, че сме спукали гума, но още като излязохме, видяхме, че причината за аварията не е такава. След като установихме, че все пак колата пали, бяхме решили да излезем от магистралата бавно през близкия разклон за Белозем и през селата да се доберем до Пловдив. Вече минаваше 17,30, така че сервизът мислехме да оставим за днешния ден. Естествено, че бяхме под стрес – и трите“, разказва една от потърпевшите Екатерина Костова, която е журналист от Пловдив.

„И тъкмо когато сядах на шофьорското място, за да сменя сестра ми, видях в задното огледало, че спира патрулка. Видели следата от гумите ни и автмобила на аварийки. Чак сега се обърнах назад и видях грайферa, отпечатан по асфалта. Разказахме на полицаите какво ни се случи, заедно за пореден път огледахме гумите и ние се качихме обратно, за да излезем от магистралата. При вибрация и силно стържене откъм задното дясно колело колата отказа да се движи. Бяхме минали не повече от десетина метра. И беше ясно, че ще ние нужна Пътна помощ“, допълва Костова.

Споделя, че през цялото време  патрулът останал до тях. „Пламен Димитров и Георги Мурджев и полицейският им автомобил се оказаха нашата гаранция, че никой няма да ни връхлети ненадейно", написа Костова.

Трите жени изказват искрената си благодарност към униформените. По повода е  изпратено и благодарствено писмо до директора на ОДМВР-Пловдив.

"Увериха ни, че просто си вършат работата. Знаем, че е така. Но днес изпращаме благодарността си към тях и с писмо до директора на ОД на МВР Пловдив, защото ако към професионализма, се добавя отношение, доверието в институциите трудно ще се разруши.", добавя тя.