Арменската общност в Пловдив подава ръка на своите сънародници в Арцах. Тази неделя пред арменската църква "Сурп Кеворк" ще се проведе благотворителен базар под надслов #ArtsakhStrong. От 11:30 часа на 18 октомври гостите на Стария град ще могат да закупят типични за арменците стоки и храни. Средствата от продажбите ще постъпят в Общоарменския благотворителен фонд.
 
"В подкрепа на бързо нарастващата нужда от хуманитарна помощ в Арцах (Нагорни Карабах), в резултат на мащабната война, разгърната от вражеска агресия на 27-ми септември 2020 г., се обръщаме към Вас с призив за съпричастност с най-мащабната кампания в България за набиране на средства в името на кауза, която ще вдъхне надежда на хилядите пострадали и останали без дом семейства, заменили семейния уют с бомбоубежища и болнични легла", апелират организаорите.
 
В неделя в Арменската църква ще се проведе и молебен за мир.
 
По последни данни, жертвите на въоръжения конфрикт в Нагорни Карабах са повече от 430. И двете страни съобщават за военни и цивилни жертви, а десетки семейства са останали без дом след атаките.