Шоков фризер за съхранение на кръвна плазма бе дарен на Кръвния център в Пловдив днес. Сумата за него бе събрана по инициатива на бизнесдамата Нели Иванова. Предаванетобе направено от нея, г-жа Анета Попова - представител на Лайънс Клуб Филипополис и г-н Александър Стайков - изпълнителен директор на СНЦ "Бизнесът за Пловдив".

Д-р Соня Джевизова прие с благодарност дарението и сподели, че целият екип са изключително признателни на Сдружението и всички, които се включиха в дарителските инициативи за обособяването на Кръвния център, тъй като липсата на двата апарата и фризера би довела до задълбочаване на здравния проблем в областта. От 18 - ти ноември към днешна дата, Кръвният център напълно покрива нуждите на Пловдив, като успява да снабди дори Хасково, Смолян, Кърджали и Пазарджик. Към момента, с оглед наличната апаратура, успяват да преминат през тази манипулация над 8 дарителя на кръвна плазма на ден. 
 
Припомняме, че за максимално кратко време, в рамките на 2 месеца, с общи усилия, Пловдив бе снабден с животоспасяващата апаратура.