Граждани излизат на контрапротест в Пловдив. Както вече съобщихме, част от пловдивчани ще изразят днес недоволството си от проекта на Община Пловдив за отваряне на ул. “Данаил Юруков“ към бул. “Свобода“ и на ул. “Леденика“ към бул. “Копривщица“. Те ще затворят центъра на града за няколко часа.

Част от местните жители обаче поддържа решението на Общината да се отворят улиците "Данаил Юруков" и ул."Леденика" към бул. Свобода и бул."Копривщица". Те ще заявят подкрепата си по време на контрапротест в 18:30 часа днес.

"С цел облекчаване на движението в квартала между бул. Васил Априлов, бул. Пещерско шосе, бул.Копривщица и бул. Свобода, където са ситуирани детска ясла „Приказен свят“, детска градина „Чучулига“, детска градина „Мирослава“ и ПГ по електротехника и електроника, и всяка сутрин и вечер настава невъобразимо напрежение в придвижването на родители, желаещи да стигнат до детските заведения и живущите в квартала. Община Пловдив иска да възстанови стария план като отвори два допълнителни входо-изхода към бул.Свобода и към бул. Копривщица", гласят мотивите на местните жители. 

Според тях този план ще позволи по-лесно придвижване и повече паркоместа, тъй като улиците ще станат еднопосочни.

Протест в центъра на Пловдив днес! Затварят булевардДва автобуса променят маршрута си