Гъсти кълбета дим и неприятна миризма отново смутиха жителите на квартал "Кършияка" в Пловдив. За това сигнализира читателка на TrafficNews.bg, като по думите ѝ случаят от тази сутрин не е единичен. Местни жители алармират, че кварталът най-редовно бива "обгазяван" от пожари в околните махали. Според очевидци димът идва от ж.к. "Филипово". 

Засега не е ясно дали става дума за пожар. От дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" съобщиха, че тази сутрин не са постъпвали никакви сигнали от Пловдив и региона.

Както вече съобщихме, само преди десетина дни в района имаше пожар, а местните бяха в капана на гъст дим и непоносима смрад в продължение на повече от 4 часа. Огънят тръгна от боклуци, струпани на мястото на отдавна съборени къщи. Акцията по разрушаването на незаконните постройки се проведе в края на 2019-та година, но, според местни жители, и до ден днешен на мястото им били струпани отпадъци. Тогава местни жители разказаха, че димът бил толкова гъст, че мислели, че гори някой от големите блокове в района. 

Очаквайте подробности!