Днес ще бъде предимно облачно и на много места ще превалява дъжд. Ще има условия за образуване на поледици. След обяд от запад валежите бързо ще спрат и облачността ще се разкъса, най-късно в крайните югоизточни райони. Ще духа слаб до умерен запад-северозападен вятър, привечер ще се ориентира от югозапад. Максималните температури ще са между 6° и 11°. Атмосферното налягане е значително по-ниско от средното за месеца и ще остане без промяна.

В Пловдив минималната температура утре ще е най-ниската в страната - -3 градуса. През деня обаче се очаква живакът да се покачи до 10 градуса. В неделя температурите под тепетата ще са между 0 и 11 градуса, а в понеделник - до 13. През целия уикенд обаче се очаква разкъсана облачност, а в събота - и превалявания.

Над Черноморието облачността ще е значителна. Около и след обяд ще превали. Ще духа до умерен запад-северозападен вятър, привечер ще се ориентира от югозапад. Максималните температури ще са 6°-8°. Температурата на морската вода е 7°-8°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините облачността ще е значителна с валежи от дъжд, през нощта и преди обяд над 1700 метра от сняг. Ще духа предимно силен северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 5°, на 2000 метра - около минус 1°.

Припомняме, че планински спасители предупреждават за опасност от лавини във високите части на планините днес. В следствие на метеорологичните условия вероятността за инциденти е много голяма, особено ако се подхожда без подготовка и безотговорно към ходенето в планината. Ако възнамерявате да се отдадете на кратка ски ваканция, избягвайте карането в необработени терени, дори в горите вероятността за лавини е голяма. Отдайте се на скоростта по обработените терени, оставете адреналиновите преживявания за по-добри времена.

Опасност от лавини през уикенда! Планинските спасители с апелЕто каква е обстановката към момента