Масираните проверки в пловдивските нощни заведения вече започнаха. Служители на РЗИ са влезли в няколко обекта от мегакомплекса 7 points в събота. Петима инспектори са съблюдавали спазването на противоепидемичните мерки в ресторантите Soho и Еlea, както и в нощните клубове Bushido и Planeta Payner Club by Onix. 

По време на проверката не са констатирани никакви нарушения. Установено е, че персоналът спазва стриктно мерките за носене на маски и редовна дезинфекция, осигурена е и необходимата дистанция между масите. Създадена е необходимата организация за недопускане на разпространение на Covid-19 във всички обекти, сочат резултатите. 

Припомняме, че в мегакомплекса бяха въведени крути мерки още в началото на пандемията. Служителите от персонала в закритите помещения носят защитни маски или шлемове, а всички помещения системно се дезинфекцират. Редовно се правят бързи тестове на целия персонал, а на служители със симптоми са направени PCR тестове, като  всички са отрицателни.

Ежедневно се мери температурата на служителите в различните смени. При наличие дори на минимални симптоми за здравословен проблем служителят не се допуска на работа, се казва в прессъобщение, разпратено до медиите.  

Тези мерки продължат ежедневно на територията на комплекса, в който се намират четирите пловдивски заведения.

Както вече съобщихме, масирани проверки започват във всички обекти за хранене, магазини и нощни заведения, както и в автобусите от градския транспорт. Служители на РЗИ, общината и полицията ще засилят контрола върху спазването на противоепидемичните мерки от днес. 

Масирани проверки от днес в Пловдив - следят за спазване на меркитеОт 300 до 1000 лева е глобата за физически лица