Опашки се извиха от сутринта пред здравната унспекция в Пловдив от хора, желаещи да се ваксинират без предварително записване. Заради големия интерес бяха разкрити още 6 кабинета в различни здравни заведения в Пловдив. 

Припомняме, че по-рано днес стана ясно, че в неделния ден ще работят кабинетите в УМБАЛ “Пловдив”, МБАЛ “Св. Пантелеймон”, МБАЛ “Св. Мина”, Транспортна болница, ДКЦ 1 и МБАЛ "Медлайн". Достъпни за гражданите са и ваксинационните кабинети в болниците в Асеновград и в Първомай.

Не пред всички здравни заведения обаче се наблюдава наплив от ентусиасти да получат първа доза. Спокойна е обстановката пред ДКЦ-1, където до обяд чакащи нямаше. 

В обедните часове обаче няколко ентусиасти решиха да се възползват от възможността да се ваксинират. 

В същото време читатели съобщиха, че кабинетът в МБАЛ "Св. Мина" е приключил работа за деня, поради намаляващия поток от желаещи да се имунизират.

В РЗИ пък хората влизат на групи по 10 човека, а чакането е с часове. 

В Пловдив пристигна и държавният здравен инспектор доц. д-р Ангел Кунчев, който ще коментира с местните власти организацията на “зелените коридори”. На територията на Пловдивска област са определени 20 пункта за имунизиране срещу Ковид-19.