Проверките на данъчните в Пловдив продължават. Редица фирми са били посетени от агенти под прикритие, като на много дружества са връчени „честитки”. Те са хванати с различни нарушения по закона за данък добавена стойност.

Сред новите клиенти на НАП са сергии за плодове и зеленчуци, закусвалня и ателие. Имената на дружествата официално са вписани в „черните” списъци, публикувани в сайта на приходната агенция.

Сред обектите, ударени от данъчните е магазин, намиращ се на Руския пазар. Търговецът е посетен изненадващо от служители на приходната агенция и след проверката му е съставен акт. След законовия период, мъжът ще получи и наказателното си постановление.

С акт се е сдобил и магазин на Брезовско шосе. Обектът се намира в търговиите. От няколко дни името на фирма „ДЕБГ” е вписано в „черните списъци” на агенцията.

В крачка е спипано и дружеството „ЛД ПРО” ЕООД, което стопанисва ателие в центъра на Пловдив. Обектът се е сдобил със санкция и от дни е в официалния сайт на НАП за нарушители.

Закусвалня в Тракия също е в "черните" списъци. Тя се намира на улица "Княз Борис I Покръстител". 

Проверки на данъчните е имало и в Пловдивско. Кафе автомат в Радиново е бил под прицел на служителите, който съставили акт за нарушения на собственика – “ДЕНИС ГЕОРГИЕВ” ЕТ.

И към този момент продължават данъчните проверки на зеленчуковите борси в цялата страна. През изминалата седмица склад 18 за плодове и зеленчуци на тържището в Плодовитово е било инспектирано. Констатирани са били нередности и стопанинът е бил санкциониран. До месец „КОМБАРЕ - ГОЛД ФРУКТ” ЕООД ще разбере с каква сума ще се прости за нарушението.