Началникът на Шесто РУ и трима негови подчинени са наказани дисциплинарно за неспазване на служебните си задължения. Това става ясно от отговор на министъра на вътрешните работи Христо Терзийски до Валери Симеонов. 

Униформените ще получат наказание "порицание" за срок от шест месеца. От събраните доказателства в хода на проверката станало ясно, че в действителност те не са изпълнили задълженията си, след като получили сигнала за силен шум в заведението. В хода на образуваната проверка са прегледани видеозаписите от камерите в района, приобщени са и записите от постъпилите обаждания на телефон 112 във въпросната вечер. 

Проверката бе разпоредена след сигнал на съсед, който няколко пъти е звънял в полицията, оплаквайки се от силен шум. 

Във връзка с проведеното частно парти на управителя на заведението бяха съставени два акта - за неизпълнение на полицейско разпореждане да затвори заведението и за нарушване на противоепидемичните мерки. Един от собствениците на обекта Деян Найденов съобщи, че във въросната вечер ресторантът е бил отдаден под наем. По принцип понеделник е почивен ден за заведението. 

"Soho Bar & Diner" е бил нает от Юрий Гъдов, който организирал парти изненада за общинския съветник  Кирил Търев, който преди ден е имал рожден ден.