Измина точно един месец от деня, в който дадохме своя вот на парламентарните избори през 2021 година. Политическата обстановка в България в момента изглежда като все по-неразрешим ребус, а десетки останаха с особен послевкус от мътното бъдеще на 45-тото Народно събрание.

Вече втора партия връща мандата, а сформирането на правителство с ясни цели и приоритети остава просто блян.

Затова питаме пловдивчани разминаха ли се очакванията, които са имали преди 4 април, с реалността?

Голяма част от анкетираните заявяват, че не могат да дадат ясна оценка за бъдещето на 45-тото Народно събрание.

Не съм имал никакви предизборни очаквания. Вече се вижда края на 45-тото народно събрание. В момента се вършат пълни глупости. Масово хората, които познавам, са разочаровани. Моето послание към всички политици е – не говорете глупости, не обсъждайте дали да има Върховен съд или Върховна прокуратура. Помислете как да излезем от кризата, подайте плана към Брюксел, за да може да се оправим“, споделя Ангел.

Други пък гледат на политическата неяснота по-позитивно и смятат, че предстои промяна към по-добро:

„Спрях да имам очаквания, просто защото те никога не се оправдават“, споделя пловдивчанка, която смята, че бъдещето на политиката на България е в ръцете на младите, които трябва да бъдат активни граждани.

Разбираме, че всеки един от запитаните се оказва разочарован от действителността след 4 април. Без значение то политически пристрастия, възраст и интерес към политиката, пловдивчани споделят, че мъглявата обстановката не отговаря адекватно на желанията и потребностите на български народ.

Вижте какво още споделиха те пред камерата на TrafficNews: