Повече от седем месеца жена с увреждания не може да се настани в отпуснатото й общинско жилище заради недобросъвестни строители. Вместо да ремонтират дома й, майсторите отмъкнали сумата от 4600 лева и изчезнали, оплака се пред TrafficNews потърпевшата Веселка Желязкова от Стара Загора.

От 25 години Веселка живее в дом за хора с увреждания. През 2012 година подава документи за общинско жилище. Чака 5 години, но в крайна сметка имало резултат – мечтата й за собствен дом се сбъднала. „Бях много щастлива, но за мой ужас за кратко. Оказа се, че както има много добри хора така има и използвачи”, споделя жената.

Жилището се нуждаело от ремонт и адаптация за нейните нужди. След няколкомесечно търсене на майстори, Веселка намерила фирма в интернет, която й се сторила сериозна. Провела разговор с Иван Горанов - представител на фирмата, и се договорили. Дала и сумата от 4600 лева, срещу която получила обещание за пълен ремонт.

„Първоначалната сума, която ми бе поискана от фирмата, за да започнат ремонта, бе 2000 лева. След което ми заявиха, че са нужни още толкова, и то след 3-месечно чакане. След като дадох втората част от парите, господинът ме увери, че има работа само за още около 4 дни и ще мога да се нанеса в жилището”, разказва жената. Междувременно задвижила и нещата за външна адаптация на блока, заради нейното увреждане.

За съжаление обаче, и до днес Веселка не се е нанесла в жилището си. След предоставяне на последната сума през декември миналата година, повече не видяла майсторите.

В същото време има заем, а жилището не е пригодено и ремонтирано напълно, което я принуждава да продължава да пребивавам в социалния дом, от който иска да излезе. Сега трябва да запачне всичко отначало, но за това й е необходима финансова помощ.

„Просто искам да живея един достоен живот!”, казва Веселка Желязкова.

И моли всеки, който има възможност да помогне, да го направи на https://bg.helpkarma.com/campaign/podkrepa-za-veselka-494

Пред наш репортер Иван Горанов категорично отрече да е откраднал парите. Напротив – твърди, че 80% от материалите – дюбели, мрежа, лепила, вложени в ремонта, са негови. Оставали са му от други обекти, на които е работил. „Тази жена на мен лично не ми е давала никакви пари. Ако е давала на някой друг, който е работил в апартамента, аз не мога да нося отговорност. Изпрати някакъв мъж – неин братовчед, племенник или внук, не знам какъв точно й се пада, и ни изгони от обекта”, каза Горанов, който е дал показания във Второ районно управление в Стара Загора по случая.

Майсторът твърди, че неговото дете също е с увреждане и посещава детска градина, която се намира на 20 метра от блока на Веселка. „Всеки ден минавам от там. Не се крия, не съм извършил абсолютно никакво престъпление. Тази жена я съжалих и исках да й помогна”, обясни строителят.

Той обаче не можа да отговори по каква причина Веселка ще твърди, че той я е излъгал с парите, ако това не е вярно.