Рев на мощни двигатели и мотори оглушиха пространството пред Новотела в Пловдив, В последния ден от баловете там свето завършване ще отбележат ученици от Спортното училище „Васил Левски“ и СУ „Св. Партиарх Евтимий“, познато като Лиляната.

Абитуриентите направиха впечатление с избора на мощни коли, които да ги изпрати до червения килим. Не липсваха и такива, които бяха съпроводени от кордон от мотори. Най-зрелищен обаче се оказа транспорта на зрелостник, докаран на тандем колело. Въпреки преките физически усилия, момчето бе облечено в стилен костюм с цвят бордо. Партнира му небезизвестният възпитаник на същото училище Коцето Омара. Миналата година, когато той отбеляза завършването си, се появи пред Новотела гол до кръста, въртейки педали с негов приятел чак от Кючук Париж. Изглежда това време е променило Омара, тъй като днес той все пак беше облечен - с тениска и къси дънки. Заради впечатляващия ефект тандем колелото бе допуснато до червения килим, където обикновено е забранено за транспортни средства.

Без внимание не остана и Джани от Забърдо, който бе придружен от гайдар. Момчето призна пред репортер на TrafficNews, че от малък расте около магията на фолклора и за него е било важно днес тя да го съпроводи.

Иначе и тази вечер абитуриентите от двете училища заложиха на класическа визия. Дамите демонстрираха стил и класа, а кавалерите им масово носеха класически костюми в неутрални цветове.

Това е последната празнична нощ за випуск 2024. В следващите дни абитуриентите ще оставят купона на заден план, за да се подготвят за кандидат-студентските изпити и записвания в избраните от тях университети.

Галерия: