Каракачанката, която бе спасена край река Въча, е осиновена! Кучето вече е при новия си стопанин, след като жител на Кричим се отзова на сигнала и му помогна на прекоси прииждащите води на реката. 

Припомняме, че четириногата красавица бе открита от пловдивчанка вчера. Тя бе оставена в истински капан на брега, с намотана връв около шията, срещу Кричимските минерални извори. 

"Откъснато е от света в малък полуостров целия в бодливи къпини, от едната страна високи скали от другата пълноводната Въча. В момента може би изпускат вода от язовира. Предполагам че "стопаните" му са се опитали да се отърват от него в буйните води на реката, но нещо се е объркало и кучето е успяло да се спаси, но на грешната страна на реката", сподели жената, която го е забелязала, но не успяла да го подмами на отсрещния бряг.

Не след дълго Дилян Петров се свърза с репортера, разпространил статията, за да попита къде точно се намира животинката. Тази сутрин той е отишъл да я потърси. Новината се разпространи бързо в социалните мрежи, а Дилян бързо осъществи връзка с човек, който е пожелал да прибере животинката в дома си. Самият той нямало как да се погрижи за нея, тъй като вече имал друг любимец, който не бил особено социален. 

"Човекът си я взе. Наскоро кучето му е починало. Ще се грижи за нея добре", разказа той пред наш репортер. От местни хора Дилян разбрал още, че кучето се скитало в района на главния път от известно време, преди да се озове на полуостровчето. 

TrafficNews.bg благодари на своите читатели за проявената съпричастност към съдбата на не една или две страдащи, изоставени или изгубени животинки. Продължавайте да ни изпращате вашите сигнали на 0700 10245, чрез страницата ни във Фейсбук или на redaktor@trafficnews.bg.

Четириногата красавица, бедстваща край Въча, е спасена! Спешно търси своя стопанинЧовек с добро сърце е помогнал на кучето, но няма възможност да го задържи