Ледената пързалка в Пловдив се превърна в любимо място на пловдивчани и гости на града в празничния месец декември, особено, когато всичко е затворено и това може би е единственото в момента място за забавление под тепетата. Всеки ден съоръжението "гъмжи" от малки и големи, и ако само до преди дни посетителите свободно избираха дали да носят маска или пускайки се по леда я сваляха, то това вече не е така. 

Както навсякъде, вече и на пързалката носенето на предпазното средство е задължително и то не само на скамейката, докато обувате кънките си, но и през цялото време докато се пързаляте. 

Не се притеснявайте, ако сте забравили маската си у дома - на входа раздават безплатни такива, за еднократна употреба. Пловдивчани не пропускат да отбележат, че това е доста неприятно, тъй като карайките по леда се задъхват, а маската пречи на нормалното дишане. Обаче такъв е реда и законите в момента, предвид пандемията от коронавирус.

Няколко охранители, пък следят за реда на съоръжението и правят забележка на всеки посетител, който си е позволил да свали маската, докато е на леда. 

Маската е задължителна и на скамейките, а премахването и е позволено единствено, ако сте излезли за по цигара и се намирате в специално обособената зона за пушачи. 

Следи се и да няма струпване на хора, като служителите на съоръжението апелират да се спазва необходимата дистанция, а в края на всяка сесия кънките да се връщат добре почистени от снега. 

Въпреки предупреждението за дистанция, щом се пуснат по леда, тийнейджърите се държат за ръце, за да бъдат по стабилни, други се блъскат едни в друг, а трети, които се чувстват несигурни в силите си се събират на купчинки по парапета. 

Всеки един посетител на ледената пързалка може да закупи и различни безалкохолни напитки и вода, но според правилата, тяхната консумация не е разрешена, докато се намирате на леда, а само извън огражденията. Забранено е и пушенето извън обособената за целта зона. 

Припомняме, че съоръжението официално бе открито вчера, когато се даде старта на новия „леден” сезон. Ледената пързалка е най-голямото такова открито съоръжение на Балканите с площ от 2000 кв.м.  

Въпреки всички строги мерки - особено касаещи затваряне на всички занимания с деца, спортни клубове във фитнеси, всякакви детски центрове, детски градини и училища - пързалката функционира както обикновено от 10 сутринта чак до 22 часа вечерта.