Служител на Митница "Тракийска" е дал положителна проба за коронавирус. Новината бе потвърдена пред TrafficNews.bg от пресцентъра на агенцията. Според информацията, състоянието на митничаря е добро, като за момента той не проявява сериозни симптоми на заболяването. 

В момента служителят се лекува в домашни условия. Няма данни за контактни лица сред останалите му колеги, твърдят от пресцентъра. Предстои сградата на Кукленско шосе да бъде дезинфекцирана щателно. Това ще се случи в рамките на съботния ден. 

"Няма издадени предписания от РЗИ за карантиниране на негови колеги. В сградата редовно се извършват дезинфекционни мероприятия, а служителите спазват стриктно всички разпоредби на Здравното министерство. Заразеният служител не е комуникирал нито с граждани, нито с представители на бизнеса", обясниха още от Агенция "Митници".

Припомняме, че новите случаи на коронавирус в Пловдивска област са общо 140. Общо случаите в областта са 3133.  Под карантина - 1790 лица, а на домашно лечение  са 1016 лица.

9 са  новодиагностицираните медицински лица : 3- ма  лекари в болничната помощ, 2- ма общопрактикуващи лекари , 1 лекар на частна практика, 2-ма  дентални лекари и 1 санитар. Извършва се епидемиологично проучване. От инспекцията уточняват, че през последната  седмица са  оздравели  40 лекари, 12 медицински сестри, 7 санитари и 2 лаборанти.

През изминалите 24 часа в областта няма починали пациенти с COVID-19.  Хоспитализираните през денонощието са 8.  Трима от пациентите са от Асеновград, трима са от Пловдив, един от Перущица и един от Съединение. Всичките са в задоволително състояние. Общо на лечение в болниците  са 246 души, от тях  с потвърдена диагноза са 222. На интензивно лечение са 7 пациенти. Свободните легла са 50, за интензивно лечение - 24, а стаите за непотвърдени за коронавирус пациенти са 11.

Още 8 лекари с COVID-19 в ПловдивВ болниците в областта има 50 свободни легла за лечение на коронавирус и 24 за интензивно лечение