На 14 октомври 2021 г., Младежката организация на Български Червен кръст отбелязва 100 години от създаването си.

На регионално ниво  Български младежки Червен кръст - Пловдив:

на 14 октомври (четвъртък), от 10:00ч., в сградата на БЧК – Пловдив (ул. Стойчо Мушанов № 48), пловдивската младежка червенокръстка организация ще постави акцент в отбелязването на празника си.

Представители на различните поколения доброволци ще засадят магнолии в градината на сградата на БЧК. Ще бъде среща на доброволческите поколения с признанието на по-младите към по-старите „Нищо не започва от нас, доброто наследихме от вас!“

При спазване на противоепидемичните мерки БЧК – Пловдив, и по-конкретно Младежката организация, ще изпрати 100 поздравителни адреса и ще подари 100 подаръка на 100 отличени с дейността си свои доброволци.

100 – годишнината от създаването на Българския младежки Червен кръст, в Пловдив, започна да се отбелязва месеци по-рано чрез серия от събития обединени под мотото „Умножи доброто“. Това бяха обучения по теми свързани със здравето – превенция срещу болести, социални и природни явления и бедствия застрашаващи здравето не само на подрастващите, но и на всички хора; обучения свързани с дейността на БЧК и сферите на помощ, където се прилага.

БМЧК – Пловдив е част от националната структура на БМЧК и като такава влива всяка своя инициатива в общата мисия, не само на младежката организация, но и на цялата организация Български Червен кръст.