490 деца взеха участие в проведеното на 21 октомври текущо класиране за прием в детските градини и яслите. От тях най-много са децата със заявления за прием в яслените групи – 282. За първа възрастова група кандидатстваха 77 деца, за втора – 94, за трета група – 30 деца и само 7 деца за четвърта възрастова група. Част от децата, взели участие в класирането, имат осигурени места и желаят преместване в други детски заведения.

За класирането бяха обявени общо 369 свободни места, като 114 от тях за децата в яслена възраст, 88 – за първа възрастова група, 63 – за втора възрастова група, 35 – за трета група и 69 места за четвърта група.

Класирани бяха общо 145 от кандидатстващите – 85 деца за детските ясли, 24 за първа възрастова група, 18 за втора възрастова група, 11 за трета група и 7 за четвърта възрастова група. За всички класирани деца следва записване при директорите на детските градини и детските ясли в определения от Графика на дейностите срок – 29.10.2021 година. Не са необходими документи за доказване на адресната регистрация на децата, защото проверките са автоматични.

След класирането на 21 октомври остават незаети общо 224 места, съответно за яслени групи – 29 места, за първа група – 64, за втора група – 45, и съответно 24 за трета и 62 за четвърта възрастова група. Все още има свободни места за всички възрастови групи в новопостроената ДГ „Перуника“, която отвори врати от 15.09.2021 г.

Следващото класиране е на 9 ноември 2021 г. като препоръката към родителите на все още некласираните деца е да се запознаят с обявените свободни места и да подадат своите заявления съобразно възможностите за прием. По-малкият брой точки за район, ако е различен от този на местоживеене, не е пречка за класиране – от съществено значение е наличието на места. За класирането на 9 ноември директорите ще обявят свободните места в срок до 1 ноември, вкл. С всички важни дати за оставащите класирания до края на календарната 2021 година родителите могат да се запознаят от публикувания на страницата на системата http://dz-priem.plovdiv.bg/ График на дейностите (намира се в раздела с нормативни документи и към ръководството за родителите).