10-годишният Цветелин се нуждае от помощ, за да ходи самостоятелно. Той страда от детска церебрална парализа и има нужда от постоянна рехабилитация. Цвети се бори с тежката диагноза от дете, а лекарите дават шанс за подобряване на състоянието му. 

"Поради лекарска грешка родих в 7-мия месец. Цвети се роди 1.400 и 39см. Когато стана на 1 годинка, се видя, че има проблем, но тогава живеехме в Свищов и там не му обърнаха достатъчно внимание", разказва неговата майка Радослава. Затова семейството се преместило в София, където започнала рехабилитация. Лекарите обаче били категорични, че е необходима операция, за да може Цвети да проходи. 

През 2018 година е извършена интервенцията. Известно време след нея той остава напълно обездвижен и е необходим месец, за да се престраши и да започне отново да стъпва на крака. 

Цвети се нуждае от постоянна рехабилитация, за да се запази постигнатото дотук и за да продължи да подобрява състоянието си. "Въпреки голямото значение на тези процедури, ние успяваме да му осигурим само 10 дни в месеца, които са много малко за неговото състояние", споделя майката. 

Отскоро в болницата, която той посещава има нов локомат-робот. Уредът помага на хора с тежки двигателни проблеми да проходят отново. Роботът изпраща сигнали до мозъка чрез постоянно повтарящи се упражнения, така че да го накара да преработи тези сигнали правилно и да ги превърне в движения.

С помощта на локомата, Цвети успява да подобри походката си. Цената на процедурата обаче е непосилна за семейството. 

"Необходими са 60 лева на ден. Мечтите му да проходи са съвсем реални и единственото, което може да се окаже пречка, е липсата на средства", коментира Радослава. 

Тя апелира всички хора с добри сърца да не оставят бъдещето на едно дете да се реши от липсата на пари.

Всеки, който иска да помогне на Цветелин Гогов да сбъдне мечтата си - да ходи и тича с другите деца, може да го направи чрез кампанията в Хелпкарма!