Полицаи от Шесто районно нанесоха мащабен удар срещу наркотрафика под тепетата. Дилърът Тодор Рудов /56/ е задържан снощи при специализирана полицейска операция на територията на район "Северен". При обиска в жилището му е открит 1 кг хероин.  Цената на това количество наедро е между 35 000 и 40 000 лева в зависимост от съдържанието на активно вещество. Рудов вероятно е част от голям наркоканал, идващ от Турция. На този етап няма информация дали наркотикът е бил за разпространение в България или в чужбина. 

Тодор Рудов е стар познайник на полицията. Той бе арестуван през 2015 година при акция на Криминална полиция с голямо количество фалшиви банкноти. Бяха конфискувани   75 000 фалшиви евро в банкноти от 200 евро. Освен Рудов, тогава в ареста се озоваха пловдивчанинът Тодор Василев  и Петър Иванов от Пазарджик.  

При претърсване на техен автомобил в Пловдив са били намерени и иззети 35 600 евро, а от търговско помещение в Пазарджик са иззети още 39 400 евро.  Преди да бъдат задържани, двамата пловдивчани  Рудов и Василев извършили взломна кражба, като откраднали каса със 7200 лева и документи в нея, от село Плодовитово, Чирпанско.

Тримата бяха осъдени след като сключиха споразумение, но вече са излежали присъдите си. 

През 2003 година Рудов бе задържан с хероин и осъден на 6 години затвор. 

Количеството хероин, открито в жилището на Рудов, е най-голямото откривано през последните години в Пловдив. Преди месец Криминална полиция залови 1 кг амфетамини  при акция в Кючук Париж. Статистиката показва спад на заловените количества наркотици през последната година. 

Новият ловен сезон на Криминална полиция започна! Килограми хероин задържани в ПловдивШестима дилъри - гастрольори са зад решетките след акция снощи