Георги Танчев - Манджата е избягал от затвора, защото се нуждаел от наркотици. Това казал затворникът на полицаите от Криминална полиция, които го задържаха днес сутринта. Танчев е открит в квартирата на свой приятел наркоман  на бул. "Княгина Мария Луиза", който е криминално проявен. 

Последните няколко дни той прекарал в апартамента, като единствената му цел била да си набави необходимата доза. 

Мандажата е върнат в затвора, като е настанен в приемната. Предстои Районна прокуратура-Пловдив да повдигне обвинение спрямо Георги Танчев по член 297 ал. 1 от Наказателния кодекс. Присъдата, която го очаква е до 3 години лишаване от свобода. Наказанието ще бъде добавено към присъдата, която той изтърпява в момента. 

Георги Танчев избяга на 10 април от обекта, на който бил назначен на работа. Манджата е осъден на 1 година затвор за разпространение на наркотици и е излежавал присъда си в ТПО "Хеброс". Ден преди бягството е назначен на външен неохраняем обект - мандра "Филипополис" в квартал "Прослав".  Следобед той казал на отговорника на обекта, че излиза да се види със сестра си и повече не се върнал. По-късно се оказва, че той изобщо няма сестра. 

Манджата многократно е лежал в пловдивския затвор за пласьорство на дребно. До деня на бягството си Танчев е  изтърпявал влязла в сила присъда за държане на наркотични вещества в размер на една година „лишаване от свобода“ при първоначален „общ“ режим.  Той е изтърпявал наказанието си в Затворническо общежитие от открит тип /ЗООТ/ „Хеброс“ към Затвора в  Пловдив. Съгласно Закона за изпълнение на наказанията и задържането под стража, лишените от свобода, изтърпяващи наказание при първоначален „общ“ режим, могат да полагат труд на външни обекти. Георги Танчев е бил приведен в ЗООТ „Хеброс“ на 9 март 2018 г. Той е бил осъждан преди многократно за престъпления против собствеността и притежаване на наркотични вещества.