Общинската администрация на район „Тракия”  изпълни предписание за незаконно строителство зад Блок 199, където от години жена на име Гина Цеер е окупирала пространството.  След проверка на служителите е премахнат навес, който е бил незаконно поставен в градинката. Също така са махнати и тубите, които ограничаваха паркирането в близост.

Припомняме, че жена незаконно си присвои пространството зад Блок 199 в Тракия. Гина Цеер си е позволила да изгради цял двор, като е избила врата от терасата си, а общинско пространство си го е присвоила като частно такова.  Хората от квартала разказаха още, че когато някой се е опитвал да паркира на "нейните места" пловдивчанката ставала агресивна, започвала да заплашва и да пука гуми.  

Жената, направила си „личен двор” зад панелка в Тракия, все още тормози жителите в кварталаОт районната администрация махат след седмица вещите й, ако не си ги прибере

За казуса бе уведомен кметът на район „Тракия” Георги Гатев, който веднага се сезира. На Цеер бе връчено предписание , според което до една седмица да премахне всички незаконни съоръжения. Преди дни обаче служители към района са влезли в задблоковото пространство.

„Съборен е незаконният навес. Пейките, столовете и оградата не са трайно закрепени и затова не сме ги премахнали, тъй като нямаме законово основание  за това.  Сега всичко зависи от живущите. Трябва да бъде свикано общо събрание на етажната собственост. Ако бъде гласувано премахването на вещите, то хората трябва да организират сами това. Теренът е общинска собственост и никой няма право да ограничи достъпа на хората до градинката, паркинга и до позиционираните пейки и маси. В противен случай хората могат да сезират органите на реда на спешен телефон 112.Тук вече говорим за междусъседски конфликт, който е извън нашите пълномощия”, каза Гатев.

Преди дни хора от квартала отново се обърнаха към медията ни. Гина Цеер отново се е саморазправяла с хората, „дръзнали” да паркират пред градинката.

Наш репортер научи, че срещу жената е била пускана жалба за причинена телесна повреда, отново след скандал за спиране на автомобили на „личния й паркинг”.  Гинаа Цеер е ударила жена, а последната е подала сигнал до прокуратурата. Преписката обаче е била прекратена от наблюдаващ прокурор.

Пловдивчанка си направи личен двор под панелка в Тракия, присвои и си и три паркоместаЖената е избила врата от апартамента си към "задния" си двор