Директорът на театъра в Смолян Румен Бечев е бил изведен от сградата от униформени и качен в патрулна кола. Това е станало около 14:00 часа, научи TrafficNews. Той е бил ескортиран за разпит до пловдивското следствие, научи още медията ни.

Репортер на TrafficNews научи още, че Манукян все още не е внесъл паричната си гаранция от 50 хиляди лева. Освен това не е изтекъл срока, в който Манукян има право да обжалва размера на наложената му мярка за неотклонение. 

Припомняме, че Левон Манукян беше арестуван и обвинен за фиктивни назначения, с което е ощетен бюджетът.

Присвоени са средства на театъра в размер малко под 1 милион лева, обявиха от прокуратурата.

Сключвани са реални трудови договори, но хората никога не са работили реално в театъра. Получавали са парите и после са ги предавали на един от обвиняемите - Атанас Георгиев.

Четирима души са с повдигнати обвинения по случая. Вчера съдът в Пловдив постанови и постоянен арест за програмиста Петко Писков, считан от обвинението за мозък на схемата.

Прокурор Галин Гавраилов: Ако има намесени висши служители от министерството, ще има повдигнати обвиненияОбясненията на един обвиняем не е база за повдигане на обвинение, казаха от обвинението

Пуснаха под парична гаранция диригента Левон Манукян, съдействал на разследващитеМузикантът бе задържан за присвояване на суми в особено големи размери

Преди ден Румен Бечев даде интервю пред TrafficNews, в което коментира грандиозния скандал за източване на пари от Министерството на културата.

Румен Бечев: Взех представления от Петко Писков и Кирил Кирилов, не съм назначавал хора