Кметът Здравко Димитров отново не се включи в церемонията по т.нар. първа копка днес, когато бе даден стартът на нова детска градина на ул. „Богомил”. Лопатите днес хванаха кметът на „Източен” Иван Стоянов и зам.-кметът по строителство Пламен Райчев. Градоначалникът наблюдаваше отстрани като само лисна менчето с вода.

„Държал съм лопатата достатъчно.  Помените колко първи копки бяха направени преди, нали? Имаше обаче голямо несъответствие между първите копки и след това рязането на лентички.  Смятам да обърна тенденцията”, каза кметът след старата на обекта.

От началото мандата досега кметът не е взел участие в нито една първа копка . Той гледаше отстрани първите дейности по новата сграда СУ „Любен Каравелов”, както и на Водния цикъл по-рано през годината.

Тогава той заяви пред TrafficNews:

„Предпочитам да режа ленти… Като имаше три копки на Зоологическата градина, да не би да се случи? По-добре да отида на инспекция сега или утре, за да видя, какво са направили – ще има повече ефект”, каза Зикo в началото на март.

Започна строителството на нова детска градина в Пловдив, Зико обеща още 11 до края на мандатаПроектът трябва да завърши до 290 дни