България засили с жандармерия контрола по границата с Турция заради струпване на имигранти в района на Одрин. Контролът е видимо засилен и от турската страна на границата между Одрин и Капъкуле.

На ГКПП „Капитан Андреево“ е спокойно и граничните власти работят безпроблемно, предаде БТВ.

След като премиерът Бойко Борисов алармира за нова възможна бежанска вълна, стана ясно, че армията, гранична полиция и жандармерията ще работят съвместно за опазването на държавните предели. Военният министър Каракачанов съобщи, че рано сутринта са заловени две групи с мигранти.

Очаква се малко по-късно вътрешният министър Младен Маринов да разкрие подробности за мерките на българските власти. Междувременно Евросъюзът заяви, че ще окаже помощ на България в граничния контрол, ако се наложи.

Различна е обаче ситуацията на гръцко-турската граница, където са струпват мигранти. В момента на ничията земя между Пазаркуле и Кастанес турските власти са допуснали 150 души, които обаче не могат да продължат нататък, тъй като гръцките граничари ги спират.

Борисов сред разговор с Ердоган: Няма пряка опасност за БългарияПремиерът се среща с турския президент в понеделник

Каракачанов: Спряхме 60 мигранти, армията може да прати 1000 души на границатаИма реална заплаха, заяви военният министър