Община Пловдив ще търси терен, на който да премести градската администрация. Снощи по време на общественото обсъждане гражданин попита кога ще се реши проблемът с кметството на район „Северен”.

Кметът Здравко Димитров и неговото вице Илия Кирчев заявиха, че предвидената сграда, която все още не е достроена на „Заводски строежи” не е подходяща за тази дейност. От една страна Община Пловдив трябва да дострои сградата със собствени средства, от друга – там не е предвиден паркинг.

„Трябва да намерим нов терен за кметството, а и за самата Община Пловдив. Елате да  видите в какви условия работят служителите в администрацията. Четири секретарки са в едно помещение, зам.-кметовете са стая до стая. Служители тичат от Партийния дом до Общината с папките…. Трябва да преместим Община Пловдив от това здание, в което са умирали хора”, каза кметът. Той поръча на районните кметове да намерят терен, който е подходящ за новото място на администрацията, а сградата да бъде построена на обезщетение.

Припомняме, че преди Нова година кметът заяви пред TrafficNews, че иска да премести администрацията, а подходящ терен за това е този на Гарнизонна фурна.Старата сграда пък може да се превърне в музей, като там да остане заседателната зала и кметския кабинет.Снощи обаче той се въздържа да назове мястото, още повече, че районният кмет Димитър Колев иска там да се изгради парк по желание на гражданите в района.

От друга страна Втория градски център в квартал „Гладно поле” ще има именно това предназначение. Той ще бъде стартиран тази година. Въпреки това Димитров не посочи „Гладно поле” като една от опциите.

Идея: Местят Община Пловдив на мястото на Гарнизонна фурна, старата сграда – представителнаРешават съдбата на Партийния дом и зданието на БНБ през новия мандат

Нова власт - стари проблеми! Каква ще е съдбата на кметство на район „Северен”?Оказва се, че казусът е изключително сложен и е необходимо време за решаването му