Зоопаркът в Пловдив ще бъде завършен за 27 дни от получаването на Акт 11, който е за рестартирането на строителството, стана ясно по време на днешната инспекция на зоокъта. Тя стартира със символичен водосвет, след като близо 3 години сагата се въртеше в съдилищата. Кметът Иван Тотев заяви, че е изключително щастлив, че всички пречки около завършването на зоопарка са изчистени и пловдивските деца няма да обикалят други градове, за да видят различни видове животни. При взимането на Акт 16 ще започнат да идват и първите животни, които са договорени от други зоопаркове. В момента в зоокъта има 10 маймуни, сред които и ново поколение, което е създадено в сегашното им местообитание. Отделно в хабитата за птиците са се настанили няколко диви патици, които са дошли от река Марица и също се очаква скоро да има ново поколение.

„Това показва, че хабитатите са максимално близо до естествените местообитания на животните и пловдивският зоопарк по никакъв начин не може да се нарече затвор за животни, каза кметът Иван Тотев.

Реалистичен срок за откриването му за посетители е лятото, като до края на годината постепенно т ще бъде пълнен с животни. До края на календарната година пък ще бъде напълно безплатно за всички посетители.

Очаквайте подробности!