Хванаха нарушител, извършващ горене на отпадъци в Шекер махала. Това се случи още през първия ден от старта на съвместната акция на местните институции. Проверяващият екип с представители на Регионалната инспекция по околната среда и водите – Пловдив (РИОСВ – Пловдив), община Пловдив, район „Северен, ОП „Чистота“, III-то РУ на ОД на МВР – Пловдив и Пловдивския общински инспекторат се натъкна на физическо лице, което гори кабели. Той е получил акт за това

Съвместните инспекции ще продължат и в следващите дни по предварителен график, включително и през уикендите. От РИОСВ – Пловдив очакват акцията да има възпиращ превантивен ефект върху потенциалните нарушители, както и директно влияние към подобряване на атмосферния въздух.

Пловдивската екоинспекция отново напомня, че нерегламентираното изгаряне на отпадъци е нарушение на Закона за управление на отпадъците. При констатиране на подобни дейности ще се предприемат административно-наказателни мерки и налагани съответните глоби, които са от 2000 до 5000 лева за физически лица.