И днес промяна на синоптичната обстановка не се очаква. Въздушната маса над страната ще се задържи неустойчива. Облачността ще е значителна, след обяд и до полунощ – купеста и купесто-дъждовна. На много места ще има краткотрайни, в отделни райони интензивни валежи с гръмотевици. Ще духа до умерен вятър от запад-северозапад. Хладно за края на май време с максимални температури между 16° и 21°.

Атмосферното налягане слабо ще се понижи и ще бъде по-ниско от средното за месеца.

През следващото денонощие ще се задържи хладно за края на май месец. През нощта в Североизточна България ще продължи да превалява, в останалата част от страната ще е без валежи и ще има временни разкъсвания на облачността. Ще духа слаб, в Дунавската равнина – до умерен югозападен вятър. В сутрешните часове облачността ще е променлива, почти без валежи. Около и след обяд отново ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На места ще има краткотрайни валежи, в отделни райони от Югозападна България ще са интензивни. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър. Максималните температури ще са между 17° и 22°.

Над планините облачността ще е променлива, след обяд по-често значителна, купеста и купесто-дъждовна. На много места ще има краткотрайни, временно интензивни валежи. Над 2000 метра ще превалява сняг. Ще духа умерен запад-северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 12°, на 2000 метра - около 6°.

Над Черноморието преди обяд облачността ще е разкъсана. След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд. Ще духа слаб вятър от запад-северозапад. Максималните температури на въздуха ще са 18°-22°. Температурата на водата е 16°-18°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.