Ръководството на Вазовски машиностроителни заводи забранява на служителите си да хранят бездомни животни на територията на предприятието. Нарушителите са заплашени от санкции, включително и парични, е записано в заповедта. Трябва да бъдат разрушени всички къщички за кучета на територията на завода. 

Новината бе разпространена от възмутени служители в социалните мрежи и предизвика вълна от недоволство. Потребителите споделят, че на територията на ВМЗ има голям брой животинки, предимно котки. Те недоумяват защо се налагат подобни строги мерки за ограничаване на популацията. 

Наш репортер потърси коментар от ръководството на завода. Оттам обясниха, че от години насам част от служителите хранят бездомни кучета, като на много места са се появили и колиби. С течение на времето обаче популацията им се е увелечила значително. 

"В последните месеци кучетата се събират на глутници, което е опасно, предимно за нощните смени. Другите служители на завода започнаха да подават жалби. Поради тази причина е сезирана държавна институция, която предприе проверка на място и издаваде предписание", обясниха още от ВМЗ. Заповедта била издадена на база предписанието на 

Служителите, които имат възможност, ще могат да приберат в домовете си животните, които обгрижват. Проведени са разговори с общините Карлово и Сопот, откъдето ще извозят останалите четириноги до приюти. 

Срокът за изпълнение на заповедта е до 12 юни.