Квартална кръчма в Пловдив бе санкционирана с 5 бона след див купон. Веселбата, която е продължила след 1:00 часа, се е вихрила в заведение на улица „Братя Търневи”. 40 души са пили и веселили по време на фирмено парти.

Песните и виковете се носели из целия район. Около полунощ живущи в района са подали сигнал в районното. На място органите на реда са направили забележка на управата, както и на част от клиентите. Помолено било да се преустанови купона и хората да напуснат.

След по-малко от час отново бил подаден сигнал за силна музика и викове от въпросното заведение. Веднага бил пратен патрул. В кръчмата били хванато 40 души, които пеят, пият и танцуват. Сервитьорката уведомила управителя по телефона, а през това време клиентите били изгонени. На заведението бил наложен акт.

След месец било изготвено наказателно постановление, като фирмата стопанисваща обекта е санкционирана с 5 хиляди лева за нарушаване на обществения ред.

Мениджърите веднага атакували глобата в съда. В молбата им се описва, че наказателното постановление е незаконосъобразно и неправилно, а санкцията в значителен размер.

Оказва се, че действително в акта и в постановлението са допуснати процесуални грешки. Не е вписано точно какво е нарушението, както и правната квалификация по която е глобено заведението.

Поради тези причини магистратите отмениха глобата спрямо кръчмата в Кършияка.