Стана ясно каква е причината за смърта на родния рок и блус музикант Буги Барабата. Радио водещият от Z-Rock постъпил в болница по спешност, тъй като трябвало да претърпи операция заради тумор на дебелото черво. Освен това музикантът страдал и от диабет. Въпреки че той изглеждаше във видимо добро състояние, болестите все пах надвиха фронтмена на Бараби Блус Бенд.

Операцията протекла успешно и музикантът дори дошъл в съзнание след нея. За жалост в нощта срещу 21 юли Буги издъхна в съня си на 58-годишна възраст.

Близо 200 души се събраха, за да почетат паметта му и да му кажат последно сбогом в гробищния парк "Бакърена фабрика". Сред опечалените бяха редица родни музиканти, колеги на радио водещия, приятели и фенове. За да изпрати добрия си приятел, Васко Кръпката пя и свири на китара. Барабата е съавтор на култувата му песен "Няма бира".

Активната музикална кариера на Марио Събев, както е истинското име на Буги, започва през 1993 г. Оттогава Барабата бе част от рок живота на столицата, участва в редица рок фестивали в цялата страна. Автор е на всичките песни в шестте албума на „Бараби Блус Бенд“: „Песни от гаража“, „Лоши времена“, „Срещу вятъра“, „18 карата кал“, „Без право на обжалване“ и „Бесните кучета на блуса“.

Само месец преди изненадващата кончина на блус музиканта, групата му записа нов албум, който се очаква да излезе до края на август.

Буги, никога няма да те забравим! Десетки скърбят след смъртта на музикантаЛегендарният водещ на радио Z-Rock почина на 58-годишна възраст

Казваме последно сбогом на Буги Барабата този четвъртък58-годишният музикант почина в нощта срещу 21 юли

Почина Буги Барабата - Поклон пред паметта му!Причината за смъртта на 58-годишния музикант все още не е известна