Засилено полицейско присъствие ще има  в Пловдив и региона по време на празничните дни. Целият състав на полицията ще бъде мобилизиран в охраната на масовите събития и възлови места в града. Това съобщи директорът на пловдивската полиция старши комисар Атанас Илков.

Големите търговски центрове и магазини под тепетата ще бъдат окупирани от униформени. Те ще следят както за съмнителни лица, така и за изоставени багажи и за джебчии. В разгара на празниците крадците се активизират и рисковете пловдивчани да бъдат обрани са големи.

Масово присъствие на органите на реда ще има и по време на обществените събития. Пътна полиция и Специалните сили пък ще се грижат за безопасността в Бачково. Засилен контрол ще има по време на литийното шествие, ще се проверяват колите и няма да се допускат съмнителни лица.

Заради празника паркирането в светата обител ще е ограничено. Униформени ще санкционират всички, дръзнали да спират возилата си в разрез със закона.

Без коли около храмовете по време на посрещане на Великден. В събота вечер няма да се допускат МПС-то непосредствено до или пред църквите в Пловдив. Пияни, дрогирани и пренасящи оръжия ще бъдат задържани и отстранявани.

„Ще се прилага цялата строгост на закона. Обезпечили сме всяко възлово място в Пловдив и региона. Припомняме за пореден път на гражданите, че по време на почивните дни домовите кражби зачестяват. Не споделяйте плановете си, както и къде сте в социалните мрежи. Преди път се уверете, че сте затворили всички врати и прозорци. Помолете съседи или близки да наглеждат домовете си, а в тях не оставяйте пари и ценности.   Има специална организация за празника на Бачковския манастир. Ще се следи както за трафика, така и за безопасността в местността”, заяви Илков. 

Той добави, че ще се осъществява и строг контрол на пътя. Ще се следи както за нарушители, така и за трафика по пътищата.