Руски гражданин, който е заподозрян за жестоко убийство в Бургас преди броени дни, най-вероятно е успял да напусне страната, твърди източник от полицията. 

МВР вече обяви за общодържавно издирване чужденеца, но е възможно до дни да бъде издадена и европейска заповед за арест. Беглецът, за когото се твърди, че се казва Виталий, е заподозрян в убийството на младия мъж, чийто труп бе открит в дере край вътрешния път за Рибарското селище на 4 ноември. Случаят е докладван на прокуратурата, където е образувано досъдебно производство за убийство срещу неизвестен извършител, назначени са няколко важни експертизи, казаха разследващи.

Тялото на убития бе открито от група затворници, които работели като озеленители в рибарското селище и от тяхна надзорничка. По трупа имало видими следи от насилие. По-късно стана ясно, че убитият е 30-годишен строител работник без постоянен адрес. Той е бил пребит до смърт в апартамент в бургаския квартал "Меден рудник", след което откаран и изхвърлен край Рибарското селище, близо до града. Основната версия за тежкото престъпление е пиянски запой между извършителя и жертвата, прераснал в лют скандал. Виталий и убитият работели заедно по строежите.