Можете ли да вървите в права линия след 2-3 чаши? Те - барманската гилдия на Пловдив, могат, способни са дори да вкарат топка във футболна врата! За да се уверите в това едно от най-зрелищните футболни първенства в Пловдив "Древен и пиян" идва в края на седмицата. В сблъсъкът ще премерят алкохолно-спортни сили едни от най-известните пловдивски заведения.

Първоначално тръгнал като бармански, понастоящем турнирът събира за еднодневен празник освен работния екип, така и клиенти, доставчици, музикални селектори, търговци и производители на алкохол в отбора на любимото им заведение. 

Тази година Rock'n'bar БезистенЪ, които извoюваха купата в есенния турнир на "Древен и пиян", ще бъдат домакини на най-големия спортен форум на заведенията в Пловдив. От рок бара напомнят, че трезвеността няма да се толерира, а целта е всеки състезател да покаже, че може да се прицелва във футболната вратата също толкова добре, колкото в чашата.

Регламентът на турнира е ясен - пие се и се играе до откат. 16 заведения - 16 отбора, разделени в 4 групи по 4 тима. Срещите са от 2 полувремена по 15 минути, като напред продължават първите 2 отбора от всяка група и така до финал. Вече е ясен и жребият, под който ще излязат тимовете, а именно: 

Група 1 Група 2
ЛОКАЛКА DOWNLOAD
БЕЛИЯ ПАЯК NO SENSE
ПОЩАТА ПЕТНОТО
ВОДОЛАЗА БЕЗИСТЕНЪ
Група 3 Група 4
БАЛИ ART NEWS CAFE
ГРАФИТ КОТКА И МИШКА
NYLON FABRIC
ФИЛИ ANYWAY

 Дербито ще протече при строг алкохолен режим в спортен център "Оптимум" на 12 май 2019 от 12:00 часа.