Тежка техника влезе в централната част на град Стамболийски. Градът вече е строителна площадка, след като бе даден старт на уличните ремонти за 1 943 837 лева. Припомняме, че подобряването на уличната инфраструктра бе един от спечелените от администрацията проекти, финансирани с европари.

Първата копка на ремонтите по улиците "Иван Вазов", "Стефан Стамболов" и "Кирил и Методий" бяха направени от служители на общинската администрация. 

Припомняме, че над 5 милиона лв. се очаква да влязат в общината само за ремонт на вътрешни улици и входно-изходни артерии. Проектите предвиждат ремонти и в малките населени места, а преди време кметът Мараджиев съобщи, че сред приоритетите през идните години ще бъде състоянието на забавачките в общината.

След броени дни - на 22 май, ще бъде направена първа копка на един от най-долгоочакването ремонти. Той предвижда подмяна на паважната настилка по една от входно-изходните артерии на града. Според проучване на Plovdivnow.bg  местните считат неугледния вид на паважа за един от водищите проблеми, с които администрацията спешно трябва да се пребори. Лунният пейзаж скоро ще остане в историята, а освен компрометираната отсечка, ще бъде рехабилитиран и пътят Стамболийски - Триводици. Общата стойност на проекта е 3 623 061 лв. 3 079 602 лв. са отпуснати от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, а останалите 543 459 лв. ще бъдат предоставени на общината под формата на национално съфинансиране.

Снимки: Фейсбук