Трите жени, които пострадаха при тежката катастрофа в пазарджишкото село Дебръщица, са хоспитализирани в МБАЛ- Пазарджик. Най-тежко е състоянието на 69-годишна жена, която е с опасност за живота.Тя е приета в Отделението по анестезиология и интензивно лечение с тежка черепно-мозъчна травма и фрактура на таза. Предстои и операция.

Ортопедична операция ще бъде извършена на 88-годишна жена, която е постъпила в Отделението по ортопедия и травматология. Пострадалата е със счупени части от подбедрица и фрактура на едната ръка. 76-годишна жена с гръдно-коремна травма е настанена в Хирургично отделение.Тя също ще бъде оперирана заради пневмоторакс.

Както вече съобщихме, сигнал за тежката катастрофа е получен около 19.00ч. снощи. При произшествието е починала 76-годишна жена. Незабавно към мястото били насочени автопатули на сектор „Пътна полиция”, РСПБЗН-Пазарджик и Спешна помощ.

Пристигайки на място екипите установили, че инцидента е предизвикан от лек автомобил „Фолксваген” с водач 45-годишна жена от Пазарджик. В автомобила тя пътувала заедно с мъжа, с който живее, и тяхното 7-годишно дете.

Спускайки се от местността „Добра вода” по посока за село Дебращица в началото на населеното място, жената загубила контрол над возилото. Колата напуснала пътното платно и се качила на близкия тротоар, където се врязала в група възрастни жителки на селото, разговарящи пред къщата на една от тях.