Десетки души излязоха днес на улица във Враца и поскаха изселването на група роми. Недоволството срещу съседите им, които живеят под наем, се трупа от дълго време, а конфликтите са ежедневие. Както съобщихме, преди дни дори се стигна до масов бой на улицата. Има и пострадали, които все още се възстановяват.

Това не е всичко в квартала има и две нападения над възрастни жени. 80-годишна жена е в болница след нападение в дома ѝ.  Друга жена също е в хоспитализирана.

Масовият бой е избухнал заради конфликт между две семейства. Един от потърпевшите – Лъчезар заяви, че постоянно има заплахи не само към неговото семейство. До ескалация на напрежението се стига след забележка да не се влиза в личния им имот.

„В момента сме под карантина, има пандемия, а баща ми е нападнат в двора на собствения ни имот. Тези наематели са предупреждавани в продължение на години. Има жалби към всички институции в този град“, коментира той в ефира на БТВ.

Хората се възмущават и заради  нерегламентирано сметище в съседен двор, което според местните е натрупано имено от въпросната група.

Скандалите са се превърнали в обичайна гледка. Един от пострадалите при побоя мъж се възстановява. Хората настояват институциите да вземат мерки и да проверят агресивните им съседи.

Масов бой във Враца, заради мерките срещу коронавирусаЖена е в болница след боя