Синът на Васил Божков - Антон Божков, си е извадил експресен международен паспорт. Това стана ясно от пледоарията на прокурор Николай Димитров в Специализирания съд. 

Там се решава дали наследникът на собственика на "Нове Холдинг" да остане в ареста. Той е обвинен за пране на пари по поръчение на престъпна група, ръководена от баща му. 

Баща и син притежавали по 50% във фирмата "Инфрахолдинг". Според другия прокурор по делото - Кирил Пейчинов, тя е извършвала съмнителни сделки със свързани лица. Справка в Търговския регистър показала, че капиталът на фирмата е формиран от заем, като кредиторът и длъжникът били дружества на едно и също лице. От пледоарията на адвокатката на Божков - Даниела Доковска, стана ясно, че Антон Божков е отишъл на 17-ти февруари да си получи задграничния паспорт и тогава от служителката научил, че имал  забрана да напуска страната. 

На 20 -ти февруари е подал молба до Специализираната прокуратура, за да научи защо му е наложена забраната да пътува. На 2-ри март получил призовка да се яви като обвиняем в Следствието, заедно със защитник. Тогава е и задържан. През цялото време е търсил контакт с прокуратурата, каза Доковска. Според нея от обвинението не става ясно по чие поръчение е действал, нито се разбирало какво е правил, както и каква сума е изпрана. По делото бил разпитан свидетел на име Йордан Серафимов, който е инспектор в Националната полиция. 

Той казал, че били проучени оперативни сведения за съмнителни операции по сметки на Божков. Получени били и оперативни данни, че синът му може да се укрие в чужбина. Решението на съда ще стане ясно около 19:00