Генералният директор на БНР Светослав Костов се оказа по-добре платен от президента и премиера. През август той е получил заплата от 8209 лева, а през юли - 7800 лева. За сравнение министър-председателят Бойко Борисов взима 5900 лева, а държавният глава Румен Радев - 7 600 лева, пише "24 часа".  

 По закон, гласуван от депутатите, генералният директор на БНР трябва да получава колкото председател на комисия. С днешна дата тя е близо 5000 лв. 

Според договора, който оглавилият на 2 юли държавното радио Костов сключва със СЕМ за възлагане на управление на БНР, той има право и на допълнително месечно възнаграждение, не по-голямо от 40% от основната му заплата. Тази надбавка си я пише той самият като генерален директор.

Ако решението на Управителния съвет на БНР от понеделник сутрин за 25% увеличение на заплатите касае и ръководия екип, то Светослав Костов ще се радва на заплата от 10 261 лв.

Шефът на радиото така и не успя да обясни пред Съвета за електронни медии кой е виновен за спирането на програма "Хоризонт” в петък от 6 ч до 11 ч сутринта. Обясненията му за проблем с оптичния кабел, който пренася данни не удовлетвориха членовете на медийния регулатор. 

На изслушването му пред СЕМ бяха поканени и представители на Комисията за регулиране на съобщенията (КРС).

“Има информация за профилактика на предавателите в същия ден на три места на обекти на НУРТС - в Белоградчик, Тръщеник и Ивайловград. Всички материали, които са събрани след проверката, предоставихме на прокуратурата”, каза шефът на КРС Иван Димитров. “Дължим корекция - говорим за спиране на сигнала, подаван от БНР към предавателите. Никой не е спирал предавателите”, допълни Константин Тилев, член на КРС.

Шефът на БНР ядоса СЕМ с обясненията си, оправда се с кабелОт днес временен директор на програма "Хоризонт" става Мартин Минков